Made for iPod|iPad|iPhone

MFI Certified wat betekent dat eigenlijk? MFi staat voor Made for iPhone / iPad / iPod. Dit is een licencering programma van Apple. Ontwikkelaars van software en/of hardware voor de iPhone, iPad en iPod kunnen zich hier voor aanmelden. Deelnemers aan dit programma krijgen toegang tot documentatie en hardware die nodig is om te ontwikkelen voor iPhone, iPad en iPod. Tevens wordt er technische support door Apple geleverd aan deelnemers van dit programma. Deelnemers aan het programma mogen MFi logo’s plaatsen op de verpakking van artikelen en marketing uitingen.

Voordelen MFi producten

MFi producten voldoen aan de strenge eisen van Apple. Hierdoor is de kwaliteit van deze producten gegarandeerd. De samenwerking met iPad, iPod en/of iPhone is optimaal bij deze accessoires.

MFi producten

Niet voor alle Apple accessoires is een licentie nodig. Voor hoesjes is dit bijvoorbeeld niet nodig. Voor alles wat een connectie legt met een iPad, iPod en/of iPhone is dit wel nodig. Zonder deze certificering kan het zijn dat de volgende melding wordt gegeven "Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone". Er zijn veel verschillende merken die MFi gecertificeerde producten leveren. Op https://mfi.apple.com/MFiWeb/getAPS.action is te verifiëren dat een fabrikant of product daadwerkelijk deelnemer is aan het MFi programma.

Fourblocks levert MFi producten van verschillende fabrikanten.

MFi kosten

Apple rekent kosten voor het MFi programma. Producten die MFi gecertificeerd zijn, zijn daarom over het algemeen iets duurder dan niet gecertificeerde producten. De exacte kosten zijn lastig te achterhalen. Voor de chip die nodig is voor een lightning aansluting wordt door Apple waarschijnlijk vier amerikaanse dollar gerekend.

Bronvermelding

https://mfi.apple.com/MFiWeb/getFAQ.action#1-7
https://developer.apple.com/programs/mfi/
https://en.wikipedia.org/wiki/MFi_Program
https://developer.apple.com/programs/mfi/
http://appleinsider.com/articles/14/02/07/apple-lowers-mfi-lightening-licensing-fees-paving-way-for-more-affordable-ios-accessories-